Våre dirigenter sesongen 2016 - 2017:

Egil Magnussen
Musikalsk leder og fast dirigentEgil Magnussen jobber til daglig som rektor i Askøy kulturskole. Han har tidligere jobbet som musikkonsulent i Norges Musikkorps Forbund Hordaland, som musikkpedagog ved Manger folkehøgskole og i Bergen kulturskole. Han er utdannet musikkpedagog fra Bergen Musikkonservatorium med euphonium som hovedinstrument, og har videreutdanning i dirigering fra Griegakademiet.

Egil spiller euphonium i elitekorpset Bjørsvik Brass og har tidligere spilt med Eikanger-Bjørsvik Musikklag. Han har lang dommererfaring fra konkurranser som Siddis brass, Grenland brassfestival, HordaAmatøren, Hordablæsten, JanAm, NM for skole- og amatørkorps, samt lokale konkurranser.

Tidligere har Egil vært engasjert som dirigent i blant annet Flesland Musikklag, Kleppe Musikklag, Skjold Nesttun Janitsjar, Askøy Brass Band, Follesø Musikklag, Tertnes Brass og Hetlevik Musikklag.

 

Paul Fensom
Dirigent, NM 2017Paul Fensom er født og oppvokst i London og begynte sin musikalske karriere som kornettist i Frelsesarméens Chalk Farm Band da han var seks år gammel. Senere gikk han over til trombone og tjenestegjorde i The Band Of Her Majesty’s Life Guards (det engelske kavaleriet), hvor han fikk den unike opplevelsen av å spille trombone og ri på hest samtidig. Etter at han sluttet i Garden jobbet Paul som profesjonell musiker i Londons West End i flere år.

I dag er Paul rektor for Brent Music Service (kulturskole), hvor han har ansvar for musikkopplæringen til rundt 65 000 barn og unge i bydelen Brent i nordvest-London. Han er bl.a. dirigent for prisbelønte Brent Concert Band, og arrangerer annethvert år konserten ”Brent Makes Music”, hvor 2 500 barn og unge får muligheten til å opptre sammen med profesjonelle musikere på Wembley Arena. Se en smakebit fra 2012-konserten her.

Brassband har alltid lagt Pauls hjerte nærmest, og i 2004 ble han tildelt Mortimer-medaljen for sitt bidrag til messingundervisning for barn og unge i Storbritannia. Han er en ettertraktet dirigent og dommer, og har bygget opp flere korps fra bunnen av.

I 1984 startet Paul Regent Brass som et tilbud til unge musikanter som ønsket å fortsette med spillingen etter at de var for gamle for skolekorpsene. Regent Brass gikk til topps i rekordfart, og innen seks år etter oppstart hadde de gått fra 4. divisjon til elitedivisjon under Pauls ledelse. Regent Brass er fremdeles et aktivt elitedivisjonskorps som har kvalifisert seg til den nasjonale finalen i Royal Albert Hall ni ganger.

I 1998 ble Paul Fensom tilbudt jobben som musikalsk leder i Broseley Brass (nå Milton Keynes Brass), som under hans ledelse gikk fra å være et
3. divisjonskorps til å bli et elitedivisjonskorps.

På fritiden spiller Paul sin blå trombone i et Blues Brothers cover-band og følger alle opp- og nedturene til Watford FC.


Paul Cosh
Instruktør/profesjonell rådgiver, NM 2016Paul Cosh startet sin musikalske karriere som kornettist i det lokale brassbandet i hjembyen Sherborne, Dorset i England. Han studerte videre trompet ved The Royal Academy of Music, og etter endt utdanning fikk han en svært vellykket karriere som frilansmusiker med oppdrag innenfor nærmest alle felt av musikkindustrien.

Paul Cosh har jobbet med mange av våre største rock- og popstjerner som Elton John, Diana Ross, Brian Ferry og George Michael. Hans elegante trompetspill kan også høres på utallige film-lydspor, som Star Wars, Superman 2 og Ghandi. I løpet av sin karriere har han også spilt jevnlig med alle de store London-orkestrene, som The Royal Philharmonic Orchestra, The Philharmonia, The London Symphony Orchestra og The Royal Opera House.

Fra 1987 til 2005 var Paul Cosh fast medlem av BBC Symphony Orchestra, som i tillegg til å spille i konserthaller verden over er fast orkester under de årlige Sir Henry Wood promenade-konsertene i Royal Albert Hall.

Paul Cosh er også en meget erfaren og ettertraktet dommer og har vært dommer i utallige brassband-konkurranser både i Storbritannia og i resten av verden, inkludert de nasjonale finalene i Royal Albert Hall. I 2013 var han en av dommerne i elitedivisjonen under Siddis brass her hjemme.

Gjennom hele sin karriere har Paul Cosh alltid vært involvert i musikkundervisning, først på skoler i stor-London, deretter som lærer ved Middlesex University, og i 1984 ble han utnevnt til professor ved Guildhall School of Music and Drama. Som dirigent har Paul Cosh dirigert flere av Englands beste brassband og var lenge fast dirigent for Guildhall Brass Band. Han kalles ofte "The Band Doctor" på grunn av sin unike evne til å diagnostisere og fikse enhver utfordring et korps måtte ha.

På grunn av sitt bidrag til og engasjement for unge blåsere ble Paul Cosh ble også tildelt Mortimer-medaljen i 2006. Han gir jevnlig privattimer til ledende profesjonelle blåsere og har holdt masterclasses over hele verden. Han skal hjelpe oss å finpusse teknikk og stil før NM, og vi er så heldig at vi får jobbe med ham en hel helg!

Se hva noen av hans elever og kolleger sier om Paul Cosh her:
http://paulcosh.com/testimonials/

De to Paul’ene Fensom og Cosh møttes første gang for mange år siden da Cosh dirigerte Hanwell Band, hvor Fensom på den tiden spilte slagverk. Etterhvert som Fensom utviklet sin egen dirigent-karriere fikk han jevnlig råd og tips fra Cosh, som ofte hjalp ham å løse ulike utfordringer i de korpsene han dirigerte. Den dag i dag jobber de fremdeles ofte i tospann opp mot konkurranser, og har oppnådd svært gode resultater sammen. Begge er meget dyktige pedagoger og har lang erfaring både som utøvende musikere og dirigenter. Som trombonist og slagverker har Paul Fensom spesialkompetanse på disse instrumentene, mens Paul Cosh har spesialkompetanse på ventilinstrumenter. Dette er første gangen de tar samarbeidet utenlands.